Energi og DNA

For nogle uger siden var jeg til to dages workshop med cellebiologen Bruce Lipton.

I 11 timer blev vi undervist i de seneste opdagelser indenfor sammenhængen mellem bevidsthed og krop – ikke new age tanker og filosofi, men videnskab. Til sidst ringede det for mine ører – man kan rent faktisk lytte så meget, at ørerne næsten falder af.

Bruce Lipton har skrevet flere bøger, blandt andet ”Intelligente celler”. Hans vigtigste budskab er dette:

Vores gener ligger i kroppens celler som meget små cd´er med information. Hidtil har man troet, at generne kontrollerer alt i kroppen i samspil med miljøet. Udseende, funktioner og sygdomme. Hvis man har et gen for brystkræft, har man forøget risiko for at få brystkræft. Men det er forkert.

Faktisk er det aldrig nogensinde bevist, at generne skulle kontrollere kroppen. Det har kun været en hypotese fremsat tilbage i 1953, men med tiden fremstillet i alle lærebøger som et faktum. Ikke mindst støttet af den kemiske lægemiddelindustri, der er helt sammenfiltret med den lægevidenskabelige forskning. De betaler ofte for forskningen og de store konferencer på Hawaii eller i Wien. ( Aldrig i Tønder eller Herning.) Lægemiddelindustrien slikkede sig om munden og kastede sig over muligheden for at sælge masser af kemi, der skulle rette op på alle de farlige sygdomstilstande, der lå i generne. Det har de haft bragende succes med i over 60 år, og er nu en af de største industrier i verden.

Cellerne reagerer på kemi. Men den nyeste forskning har opdaget, at cellerne først og fremmest reagerer på de frekvenser, vores tanker udsender. Cellerne består af atomer, hvis kerne selv er energibølger, der har en frekvens. Den computer, som du sidder ved lige nu, består af energi i bevægelse. DER FINDES IKKE FAST MATERIE. Alt er energi.

Du er en radiostation, der udsender dit eget særlige radioprogram. Den frekvens, dit program udsendes på, opfattes øjeblikkeligt af andre mennesker, dyr og planter. Nogle frekvenser passer sammen i harmoni, andre skaber kaotisk forstyrrelse. Fuldstændig som astrologien har hævdet i flere tusinde år. Horoskopet viser vores energistruktur, og hvordan vi svinger med andres.

Nogle tankemønstre skaber harmoniske og velfungerende tilstande i cellerne, ligesom en god leders handlemønstre skaber gode forhold på en arbejdsplads. Vi er hver i sær chef for ca. 50 trillioner celler. Du er topchef for en gigantisk arbejdsplads! Dette har den danske mystiker Martinus for øvrigt altid hævdet – han skrev sine bøger fra 1932-67.

Når du som chef for dine 50 trillioner ansatte udsender positive, harmoniske frekvenser, sker der noget vildt: Cellerne undlader at afspille de cd´er med gener, der er destruktive for kroppen!

Genet for brystkræft bliver ikke afspillet. Eller Parkinsons, eller sklerose, eller hvad det nu måtte være.

Er det nemt at være chef for så stor en arbejdsplads? Nej. For det meste af vores system udgøres af vores ubevidste hjerne, der styrer ca. 90% af vores emotionelle reaktioner og fysiske funktioner som hjerteslag og vejrtrækning. Kun ca. 10% af det, vi tænker, er bevidst for os. Og dermed undergivet vores bevidste ønsker, mål og vilje. Resten kører på automatpilot. Ca. 80 % af vores tanker er de samme som i går.

Der er kun én vej til at ændre sine tankemønstre, og dermed sin krops sundhed. Træning. Mental eller spirituel fitness.

Gennem meditation, mindfulness, terapi, healing, bøn, gode samtaler, positive relationer, studier og konstant øvelse. Bruce Lipton anbefaler blandt andet lydbånd med positive budskaber, som man lytter til, lige før man falder i søvn. Det samme gør den danske professor og dr. med Bobby Zachariae, fordi vores hjerne er særligt lærevillig i theta-tilstanden før søvn. Hans cd´er har hjulpet flere af mine klienter ud af fysisk sygdom eller angstlidelser. Jeg selv kan ikke overskue at være topchef helt alene. Så jeg folder mine hænder og henvender mig til Hovedbestyrelsen.

Så altså: Din indre mentale tilstand er afgørende for din krops tilstand og dine relationer til andre levende væsner.   

I Otto Scharmers bog om U Teori taler han med en vellidt og succesrig topleder indenfor forsikringsbranchen, som siger: Udfaldet af en intervention afhænger af lederens indre tilstand. En positiv indre tilstand giver succes.

Hundehviskeren Cesar Millan, hvis programmer vises på National Geographic Channel som ”The Dog Whisperer” rehabiliterer bidske eller forstyrrede hunde og træner mennesker i at være gode flokledere. Igen og igen siger han til hundeejerne: Den energi, du selv udsender, løber direkte ned gennem hundesnoren. Hvis du er i en positiv mental tilstand, er rolig og myndig, opfanger din hund det omgående. Din hund lever i nu´et og reagerer på nu´ets energi, uanset fortiden. Og det gør de. Hunde og mennesker, herunder børn. Se dem, hvis du kan. På http://natgeotv.com/dk/dog-whisperer.

Hestehviskeren Monty Roberts skriver det samme i sin bog ”Manden, der lytter til heste”. Forskere, der arbejder med planter siger sørme fuldstændigt det samme: Planter tilsluttet måleapparater reagerer omgående, hvis man tænker på at vande dem. Eller trække dem op af jorden…

Og den japanske forsker Emoto har fotograferet vand, der fryses til krystaller. Når man siger ”jeg elsker dig” eller beder en bøn foran et glas med vand, skaber det overjordisk smukke krystaller. Hvis man siger hold kæft eller giver en vred ordre, skaber vandet hæslige kaotiske krystaller. Kroppen består af over 80% vand. Se selv fotografierne i bogen De skjulte budskaber i vand af Masuru Emoto.

Ingen af disse forskere siger, at det er nemt. Tværtimod. Ingen af dem siger, at vi skal fordømme hinanden for alt det, vi ikke kan. De siger heller ikke, at alle er skyld i egne sygdomme hele tiden – miljøet kan skade os med forurening og kemi. Og for nogle af os ser det ud som om, at sygdomme også kan være valgt af sjælen som en mulighed for at lære. Men de siger, at den indre mentale tilstand er den stærkeste faktor af dem alle.

Vi er alle på en rejse, sammen. Vi er børn i bevidsthedens skole, og vi kan støtte, hjælpe og tilgive hinanden, og sige ”jeg elsker dig” til hinandens vand… Og dermed styrke det samlede felt af bevidsthed til gode for mennesker, dyr og natur. Og købe produkter, der støtter det levende liv.

Det var ikke så meget om astrologi. Men jeg har givet et interview om de aktuelle astrologiske aspekter til forfatteren Gitte Jørgensen sammen med Lars Muhl. Læs interviewet her.

Og så en lille sand historie: Min mormor var en foretagsom kvinde, der udrettede store ting. Men hun var ikke et blidt gemyt og manglede helt fornemmelse for andres følelser. En dag blev hun inviteret til at sidde med i en spiritistisk cirkel, hvor man brugte en staveplade til at modtage budskaber fra det hinsides. Den aften gik det ikke så godt. Ånderne ville ikke sige noget. Så spurgte en af deltagerne hvorfor. Og svaret lød: Vi siger ikke noget, så længe det store skur er her.

Link til Martinus: http://da.wikipedia.org/wiki/Martinus_Thomsen.

Om planter: Bogen Planternes hemmelige liv.

Link til Bobby Zachariae: http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/Forelaesere/B/Bobby_Zachariae.htm.