Hilsen fra krydstogtskibet – mere om tidens kriser

Corona og klimakrisen – hvad er der sket på himlen?

Tak for den gode respons på min blog fra foråret 2020. Her kommer en opfølgning – det kan være en god idé at læse den anden først.

Ingen kan vist være i tvivl om, at der stadig er noget særligt på færde i verden. Vi sejler på rørte vande og denne gang er alle i samme båd. Der er en ny alvor på planeten, og et stort behov for at få tændt bevidsthedens lys.

Med virkning flere måneder frem skete der noget på himlen den 12. januar 2020, som ikke er set siden 1518. Tre planeter mødtes i Stenbukkens tegn, der handler om realisme og konfrontation med begrænsninger. Ligesom under finanskrisen i 2008 gik menneskeheden ind i en mur, hvor vi er konfronteret med vores værdier og adfærd på planeten.

Mødet mellem de tre planeter Saturn (modstand), Jupiter (ekspansion) og Pluto (transformation) vil ikke blive gentaget. Men Jupiter og Pluto vil mødes igen og bringe menneskehedens skygger op i lyset som en geyser i udbrud. Sidste gang var den 12. november. Det amerikanske valg var den 3…

Pluto handler om sex, magt, penge, liv, død og genfødsel. Intens forvandling af mørke til lys gennem renselse. #metoo, BlackLivesMatter, afsløring af magtmisbrug, bankskandaler, klimaets dystre tilstand, økonomisk ulighed, autoritære ledere, digitaliseringen og de sociale mediers bagside, corona – listen er næsten ufatteligt lang! Opgøret med skyggerne vil tage tid og kræve en vedholdende fælles indsats.

I december 2020 gik Saturn og Jupiter endeligt ind i Vandbæreren og efterlod Pluto alene i Stenbukken. Vandbærerens lyse sider er universel forståelse, uselvisk tjeneste og samarbejde i øjenhøjde. Det er et intellektuelt tegn, der kan bringe viden og objektivitet. Præsident Joe Biden og Kamala Harris blev indsat uden et skud blev løsnet 20.1.21 efter det voldsomme kaos på Capitol den 6. januar. Der kom seletøj på den vildledte destruktion og højere principper triumferede. Vi kommer langsomt ud af trykkammeret i 2021 med ny indsigt, som skal integreres og omsættes. Corona vil aftage, mange vil genvinde balancen og begynde at finde nyt fodfæste i en forandret verden.

Og verden vil forhåbentligt gå i gang med at se nøgternt på sig selv, de ledere, man har valgt, og den nye kurs for fremtiden.

Måske ikke et 100 % retvisende billede, men dog en klar tendens…

I disse dramatiske år har jeg været benovet over astrologiens fine evne til at beskrive og indimellem forudsige vitale bevægelser i menneskeheden. Forudsigelser er kun interessante, hvis de kan informere os til at bruge den frie vilje til bedre valg og give håb. Ændre en destruktiv bane og håndtere processer konstruktivt.

På linje med astrologer over hele verden fortæller jeg i en video fra april 2018 om den bevidsthedsrevolution, vi efter al sandsynlighed ville komme til at se med planeten Uranus´ indtræden i Tyrens tegn i maj samme år. Uranus forbindes med kaos og ny bevidsthed på højere plan. Den er et vækkeur. Som det år, hvor menneskeheden vågner op til erkendelse af klimakatastrofen.
På dette tidspunkt havde ingen hørt om Greta Thunberg. Hun sad først med sit skilt udenfor sin skole i august. Jeg sammenligner med 1948, hvor menneskeheden tog opgøret med fascismen. Og videre til opgøret i 1968 med konservatismen og i 1989 med kommunismen. Jeg mente, at 2018 ville blive startskuddet til det nødvendige opgør med materialismen.  Og nu er vi i gang! Frøet er lagt i jorden og spiren er ved at bryde igennem.

TIDEN ER NU
Mød f.eks. fysikeren Anders Holst Bodin, der forsker i bæredygtige brændstoffer på DTU og Stanford. Han er også musiker. I sin bog Klimakrisens rødder skriver han:
“Særligt den ekstreme varme sommer i 2018 skabte et skred i debatten… Det år blev der for første gang i Danmarkshistorien lavet meningsmålinger, hvor klima- og miljøpolitikken blev vægtet højere end skattepolitik og indvandring.”

1934
I 1934 trådte Uranus ind i samme tegn som nu – Tyren. Et tegn, der forbindes med den levende natur og den overdådige have, vi har fået lov til at kalde vores hjem.
Forestil dig den følelse, mange mennesker må have haft i den periode. Efter 1. verdenskrigs frygtelige ødelæggelser få årtier tidligere, kunne man igen se marcherende uniformer på gaderne anført af Hitler. Mange familier havde mistet fædre i den første krig og ville miste sønner i den næste. Der var ingen grund til at føle sig rolig.

Det er der heller ikke nu. Bodin sammenligner klimakrisen med et krydstogtskib i flammer:
”Roden til problemerne skal findes i samfundets systemer og særligt i et eksponentielt voksende økonomisk system, som konstant driver ressourceforbrug og forurening mod nye højder… På trods af historisk høj velstand lider et rekordstort antal danskere af psykiske problemer.., som ikke kan løses med materiel velstand alene. …I dagligdagen prøver vi måske at lade være med at tænke på problemerne, men de er der stadig, som en sagte eksistentiel dissonans. Der er brug for at finde sammen om en ny vej for samfundet inden det, om ganske få år, er for sent.”

En sagte eksistentiel dissonans… Nogle af os vil reagere ubevidst på frygten ved at udvikle angst og andre psykiske forstyrrelser eller føle trang til at angribe. I den konkrete virkelighed eller på de sociale medier. Mere bevidste mennesker vil registrere ubehaget som naturlig frygt og føle et forstærket kald til at virke for det gode.

De unge nu står i den helt enestående situation, at de ikke bare kan kopiere forældre og tidligere generationers normer og adfærd, fordi de har futtet planeten af. For første gang i ca. 250.000 år. Hvordan må det ikke være? De må genopfinde verden. Et helt værdisæt skal skiftes ud, og de har brug for al den hjælp, de kan få!

Og så til de gode nyheder: Masser af virksomheder og enkeltpersoner er ved at lægge om. Humanistiske og spirituelle livsværdier stormer frem, særligt blandt de unge. FNs Verdensmål er efterhånden kendt af de fleste. Den danske regering kritiseres med rette for at være fodslæbende, men på flere områder er de skandinaviske lande med i front. Ørsted er fx blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Se den skarpe, men håbefulde appel om handling fra danske ledere her. Generelt går det virkeligt godt for klimavenlige virksomheder som Tesla, hvis aktier er steget markant. Verdens største investeringsfirma, Blackrock, som forvalter 40.000 mia. kr., satser nu udelukkende på virksomheder indenfor Verdensmålene. Her i familien er en af sønnerne med til at bygge en investeringsapp målrettet bæredygtighed og ligestilling. Alle kan være med for et lille beløb og uden at vide noget om investering. Målet er også at få flere kvinder til at stemme med deres penge og opnå større økonomisk frihed. Kun ca. 25 % af verdens ressourcer ejes af kvinder. (Kilde: Female Invest.) Måske ikke helt utænkeligt, at den unge mand har fået ørerne tudet fulde om feminisme og bæredygtighed af sin mor.. Du kan følge arbejdet med appen Gaia – bæredygtig investering her.

Hvad kan man selv gøre på krydstogtskibet? En idé på det personlige plan kunne være at afklare sine værdier og arbejde med at forbinde sig med sit evige Selv. Få fred i hjertet og sine relationer og være et lys i mørket. Skabe med sine hænder, søge oplevelser i kultur og natur. Stemme bæredygtigt med sine penge gennem forbrug og investering. Måske arbejde mindre og tilbringe mere tid med dem, man holder af? Hjælpe, hvor man kan, og støtte andre i det.

Der er inspiration at hente på Ninas Bogreol, min Instagram og bogen/lydbogen Kend din sjæl. Jeg fortæller min egen historie ind i astrologiens univers. Om det holistiske verdensbillede, og hvordan den psykologiske og spirituelle astrologi kan være en vidunderlig vej til at forstå sig selv, sine børn og andre mennesker. Man får konkrete ideer til at overvinde egoets selvoptagede lille verden og leve forbundet med sjælens tjenende og kreative perspektiv.

Jo mere, jeg forstår de kriser, vi er i, jo mere står jeg ved bogens budskaber. Jeg håber, at du får lyst til at læse eller lytte med. Jo flere, der får tændt bevidsthedens lys og træder ind på vejen til hjertets godhed og omsorg for alt levende, jo bedre.

Ressourcer:
På YouTube findes en række gode interviews om bevidsthedens natur, selvudvikling og nærdødsoplevelser hos Anthony Chene Productions. Et af dem er med Peter Anthony, forfatter til bogen Key Master om et uventet møde med en spirituel lærer.
En af mine yndlingslærere er Michael Singer – hans vidunderlige bog om at slippe for tankernes tyranni Den Ubundne sjæl ligger gratis på engelsk som lydbog her. Andre fine lærere om selvets realitet på Youtube er Eckhart Tolle og Mooji.
Mere astrologi på forrestastrology.com, astrology.com, cafeastrology.com og alanoken.com.