Stjernehimlen forår 2020

Jeg håber, at I har det godt midt i corona-situationen. Jeg vil udtrykke et kærligt god bedring, hvis nogen af jer af ramt, samt et – fat mod! til dem, der er i karantæne. Lyset kommer tilbage i verden.

Vi skal se på stjernehimlen – hvad sker der?

Når man som astrolog ser på de aktuelle planetstillinger er det som om, man et øjeblik bliver rykket åndeløst gennem tiden til middelalderens forestillinger om planeternes betydning.

Planeten Mars blev fx kaldt ”den lille onde” (the minor malignant)  og Saturn ”den store onde” (the major malignant). I øjeblikket passerer Mars tre andre planeter, der allerede ligger i Stenbukken.

Jupiter, der ekspanderer energi, samt Saturn og Pluto.

Mars forbindes med krig, feber, kvælning, hovedskader og ulykker.

Pluto med liv, død og genfødsel. Princippet om liv, der skal nedbrydes for at genopstå i ny og bedre form. Ofte efter en renselse. I den del af astrologien, der handler om verden – den mundane astrologi – repræsenterer Pluto verdensøkonomien og masserne. De har det hårdt undervejs i Stenbukkens tegn, som vi så, da planeten gik ind i tegnet lige før finanskrisen i 2008.

I verdensastrologien forbindes Saturn og Stenbukken med samfundsstrukturer og myndigheder. Jupiter med rejser, undervisning og lovgivning. Når Mars og Jupiter forenes her, eksploderer eller kollapser strukturer, forretningsliv, økonomi, rejser og undervisning. Nye love må laves. Samtidig vil krisen udløse en række retslige spørgsmål, fordi business is not as usual.

Krisen startede i Kina omkring 1. januar, hvor Saturn og Pluto stod sammen i tegnet for første gang siden 1518 (Luthers reformation startede 1517). For mange landes vedkommende kom udbruddet i Fiskenes tegn, som på dette niveau forbindes med forvirring, illusion, frygt og epidemier. Ingen ved, hvad der skal ske, og angstforestillinger kan gå helt ud af kontrol.

I dagene, hvor det meste af verden begyndte at lukke ned 16.-18. marts, stod samtlige himmellegemer i tegn fra elementerne jord og vand. Jord er form og materie, vand er følelse. De ligger energetisk i den feminine, passive/modtagende pol. Ild og luft repræsenterer henholdsvis dynamisk aktivitet og objektiv tænkning i den maskuline, aktive pol. I disse dage standsede al aktivitet og fysisk interaktion – vand og jord kan nedsænke bevidstheden i mudder eller en sump med uklart vand.

Ingen luft og ild = ingen action.

KEEP CALM, BUT AWAKE, AND CARRY ON

Men tingene vil ændre sig. Det store mentale vækkeur Uranus er igen på vej fremad i Tyrens tegn. Den er vores pletvist geniale og krævende ven i disse tider. Fra maj 2018 indvarslede Uranus den nødvendige opvågnen i vores forhold til jorden, vores jordiske Moder. Hun har sagt adskillige nej´er til vores adfærd – nu står vi med et af de store. Covid-19 er opstået i Kina på et marked med levende dyr, hvor syge flagermus blev fodret til slanger og derefter spist af mennesker. Ebola i aber, som blev spist. Også fugleinfluenzaen Sars blev farlig for mennesker på grund af kødspisning. Se artikel. Vilde dyr kommer for tæt på mennesker, fordi deres levesteder forsvinder. Måske også Mors kommentar til overbefolkning og mennesketrængsel.

Vi bliver opdraget, og SKAL forstå, at omfattende og varige ændringer skal ske. Vores økonomi og livsform. Alle. Det er virkeligt, konkret og nu.

Flere oprindelige befolkninger har været ude at bede om at få nøglerne til deres land leveret tilbage fra de hvide magthavere. Fuldstændig rimeligt.

Hvornår kan vi forvente, at det bliver bedre? De næste uger vil blive værre. Astrologer håber på en fremspirende vending omkring 1. april, hvor både Mars og Saturn går ind i lufttegnet Vandbæreren. Sandsynligvis først på det mentale plan – mere objektiv afstand og fremsyn. Omkring den 20. marts, hvor Solen gik ud af Fiskene og ind i ildtegnet Vædderen, var store hjælpepakker til erhvervslivet i Danmark et lysglimt for mange. Der vil være efterspil resten af året, men vi tror, at vendingen for de første lande kan ske i april hen imod 1. maj. I Kina er situationen allerede vendt. Erfaringen tyder på, at det tager ca. 3 måneder.

Vi har i denne tid enestående mulighed for at åbne os for de forandringer, vi skal være og skabe i verden. Ligesom i 1946, da chokket efter to verdenskrige kortvarigt åbnede et mulighedernes vindue, hvor menneskeheden kunne arbejde sammen og skabe FNs Menneskerettighedserklæring i 1948. Arbejdet var ledet af to kvinder, Eleanor Roosevelt og danske ambassadør Bodil Begtrup. Kort efter røg vinduet i, og jerntæppet sænkede sig. Det har vi ikke råd til denne gang.

Så alle I derude, der arbejder med bæredygtighed og harmonisk sameksistens med den naturlige verden, lige om lidt tror jeg, at der vil åbne sig et vindue, hvor mennesker vil lytte. Kast dig ud i arbejdet af hele dit hjerte sammen med andre af samme sind! Over de næste to år vil både Saturn og Jupiter være i det idealistiske og nytænkende Vandbæreren, samtidig med at Uranus sætter strøm til menneskeheden fra Tyrens tegn over seks år. Uranus forbindes med elektricitet (IT), oplyst bevidsthed, kaos og ny orden på højere niveau. Muligheden for en bevidsthedsrevolution.

Man kunne give Jorden sin egen rettighedserklæring i FN, så fx systematiske ødelæggelser af naturen kan standses effektivt. Her er mit bud til inspiration og fri anvendelse.

Coronakrisen har vist, at magthavere kan være yderst handlekraftige til beskyttelse af jordens mennesker på kort sigt. Nu har vi behov for samme handlekraft i forhold til vores jord på langt sigt. Lyskrigerne må gerne hamre deres spyd i jorden og jordens gartnere træde frem med kærlige hænder.

Hvis du ønsker at arbejde spirituelt, er der inspiration at hente mange steder. Jeg holder særligt af de smukke budskaber fra seeren Eva Buchwald. Her finder du hende.

Evas budskaber har slående lighed med kosmologen Martinus´kosmiske analyser – her har jeg samlet begges tekster om epidemier.

Hvis du har behov for at komme hurtigt ind i dit eget centrum og hjerte, kan man lukke øjnene og langsomt sige ordet HOME. I det ord ligger lyden OM, som mange traditioner og nærdødsoplevelser betegner vores åndelige ophav. Det er den korteste vej til at komme hjem, jeg kender.

Hvad kan man lave under nedlukningen? Praktisere nærvær, gå i naturen, synge, skabe og elske. Helt i tråd med Fiskenes højere betydning af universel kærlighed. Det er under alle omstændigheder det, vi skal lave mere af som alternativ til at trække ressourcer op af jorden til forbrug. Vi kan gå i gang nu???? .

Her er to videoer, jeg særligt kan anbefale, hvis man vil fordybe sig i universets spirituelle natur og sjælens betydning for vores liv og udvikling:

Oprah Winfrey taler her med en af mine første og mest elskede lærere – Gary Zukav. Han forklarer, hvordan flere og flere mennesker bliver multisensoriske i en naturlig udvikling, der trækker os ud af overlevelse og ind i selvrealisering til gavn for flere. Historisk blev jorden først fra 1970erne et sted, hvor større befolkningsgrupper ikke kun skulle overleve.

Her fortæller kirurgen Eben Alexander om hele sin omfattende nærdødsoplevelse, og hvilken betydning den har for naturvidenskaben. Som han siger: “Naturvidenskaben har ikke engang skrevet den første sætning om forståelsen af, hvad bevidsthed er.”

Nu vil jeg blot ønske jer alle et meningsfuldt forår derhjemme i stuerne. Lys er på vej. Du er et af dem. Kærligst Nina

Der er stadig meget sjov i verden. Her er en ny musikgruppe klar til at droppe deres seneste skive: