En mur kan blive en dør – Saturns faser i livet

Min tredje bog Kend din sjæl – find livet i dig selv  skrev jeg på den smukke Hald Hovedgaard.

Det var også der, at jeg reviderede mine to andre bøger Stjernerne i dig og Ind i horoskopet, som nu er genudgivet som e-bøger.

3 boeger mailsig
Jeg startede på Kend din sjæl en sneklædt vinterdag på den smukke herregård  omgivet af andre forfattere i summende aktivitet. Det blev starten på et møde med den energi, vi astrologer forbinder med planeten Saturn.
Hvert syvende år har alle mennesker en Saturnperiode, der varer et års tid. Når man nærmer sig 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56 år og så videre. Når man er 28, 56 og 84 år har Saturn lavet en fuld runde på himlen. Disse år er store vendepunkter i livet.  Dertil kommer de individuelle aspekter, f.eks. når Saturn går i aspekt til Solen eller Månen.

Planeten forbindes med modstand, disciplin og ansvar. Som indgang til en fase i livet, hvor man har behov for at blive mere moden. Saturn har givet navn til Satan, og har således ikke vundet menneskehedens popularitetskonkurrence.

I Saturnperioder er alt op af bakke. Det føles som at gå ind i en mur. Planeten hersker i tegnet Stenbukken, som har at gøre med klipper og bjerge. Som en klog bjergged tvinges man til at stride sig møjsommeligt op af bjerget, mens man anvender alle de redskaber, man har tilegnet sig livet igennem. Og får nye redskaber undervejs. Det er HÅRDT. Og der er kun én strategi, der virker, for at muren forvandler sig til en dør. En stålsat vilje til at konfrontere tingene direkte og slide sig igennem. Ethvert forsøg på at flygte virker ikke. Det hjælper heller ikke at have ondt af sig selv. Man må tage ansvar og acceptere det arbejde, der venter.

images[6]En stor del af mine klienter opsøger mig første gang, når Saturn er i aspekt til deres Sol eller Månen. De er gået ind i muren. Særligt når Saturn ligger oven på Månen, som repræsenterer vores følelser og indre barn, er de helt slået omkuld, deprimerede og elendige. Så kan vi starte med den gode nyhed, at det holder op igen! Det holder op igen, men hvis man ikke gør sit indre arbejde, vender problemet tilbage i ny form 6-7 år senere.
Jo flere Saturnperioder man har været igennem, jo bedre bliver man til at komme igennem og endda se frem til de konkrete resultater, man kan opnå undervejs. Man pakker sin værktøjskasse, tager de store støvler på, og gør klar til at stride sig fremad. Man tager ansvar, og ved, at man skal på arbejde i de store højder med kulde og sne. Man ved, at der skal styr på udstyret, så man kan styre.
Det betyder så alligevel ikke, at man ikke har ondt af sig selv undervejs. Da jeg sad foran det blanke papir i snevejret på Hald, havde jeg meget ondt af mig selv.

Opgaven føltes uoverskuelig. I stedet for at tage værktøjskassen frem, tog jeg alle mine overspringshandlinger frem. Hente kaffe, sende sms, se ud af vinduet, forstyrre de andre forfattere, finde mad frem, file negle, gå på toilettet – hele batteriet. Jeg synes pludselig også, at jeg havde ondt i ryggen, og at der måtte være noget i vejen med stolen.
Til sidst var batteriet opbrugt, og jeg måtte springe frem. For jeg sad der af en grund. Jeg ville videregive alle de smukke, betagende erfaringer, som 30 års arbejde med menneskers udvikling, har givet mig. Til trøst, til inspiration, til indsigt. Dele den vidunderlige verden som er den spirituelle astrologi, og nogle af de fantastiske oplevelser, jeg har haft i mit eget liv.
Jeg trådte omsider over tærsklen. Saturn kaldes også Tærsklens Vogter. Når man tager ansvaret på sig, bliver man ven med Vogteren, og kan træde over tærsklen ind til en ny verden af indre frihed og fuld adgang til sine menneskelige og kreative talenter. Muren er blevet til en dør. Men det tager noget tid.

Skriveprocessen var møjsommelig for at sige det mildt. Igen og igen måtte jeg tage imod kritik, skrive om, få manuskriptet i hovedet, rette fejl, fordybe mig i data og videnskabelige kilder, præcisere, skære væk. Jeg har slidt to redaktører, 12 prøvelæsere, gode venner, en grafiker og et forlag op. Men resultatet har været det hele værd. En af mine redaktører ville ikke have penge for sit arbejde, fordi hun følte, at manuskriptet var en gave. Lige det, hun stod og skulle bruge. Bogen siger det, jeg håbede den ville, og mennesker, der har brug for at høre det, vender tilbage med smukke tilkendegivelser.

I al den tid, jeg arbejdede på bogen, lå  Saturn i Skorpionens tegn. Der kan den ikke lide at være. Skorpionens tegn forbindes med liv, død og genfødsel. De destruktive kræfter i naturen som forudsætning  for at nyt liv kan opstå . Saturn er konfrontationen med de konkrete realiteter og en effektiv kur mod selvbedrag.                                                                                                                                                                                                       Så verden har oplevet nye konflikter affødt af alle de forrige, der ikke blev rigtigt løst. Herunder fremkomsten af Islamisk Stat, uigendrivelige beviser på den globale opvarmning og det forfærdelige faktum, at tortur nu er endnu mere udbredt end for ti år siden, hvor 110 lande anvendte denne rædsel. I dag er det 144 lande i følge Amnesty International. Der har været et utal af krænkelser og mord på kvinder på verdensplan – FN taler om en pandemi af overgreb mod kvinder, og voldtægt anvendes i stigende grad som et våben i krig. En kræftknude på menneskehedens krop, og en påmindelse om, at de to køn skal danse og skabe sammen. Ikke hamre det ene køn i gulvet og samtidig forlange, at hun gør al arbejdet, bærer børn og hele verdener på sine skuldre. Når det gælder kvinder i ledelse, ligger Danmark som nummer 25 ud af 27 europæiske lande.
Samtidig har den planet, der hersker i Skorpionens tegn, Pluto, ligget i Stenbukkens tegn, hvor Saturn er planethersker. De to planeter ligger i hinandens tegn og intensiverer virkningen. Pluto gik ind i Stenbukkens tegn i 2008, hvor verden gik ind i finanskrisens mur. Skorpionen forbindes med magt, energi – og penge. Det var begærlige finansfolk, der udløste krisen. Og den gryende forståelse af, at menneskeheden agerer, som om vi havde tre jordkloder, selvom vi kun har én jords ressourcer.
Vi må økonomisere og bremse op. Ellers falder der brænde ned som i Californien, som har lidt under tørke i flere år. Det er et problem, når 25 % af USA’s madvarer produceres der.
Ingen går fri. Vi må forfine vores adfærd og blive kærlige gartnere for jorden, dyrene og hinanden. Det kræver kvindernes fulde medvirken. Under anvendelse af de højere kvindelige egenskaber. Som er betingelsesløs kærlighed, omsorg og pleje af det levende. Med udholdenhed og aldrig svigtende indsats.

baby-mountain-goat-kid-with-parent[1]Der er ikke brug for længere køer ved udsalgskasserne i Bilka. Som kvinder må vi holde vores shoppe-gen i ave. Forskerne siger, at vi elsker at shoppe, fordi det udløses af vores urgamle instinkt for at samle bær og svampe. Mændene må holde behovet for at ryste halen med påfuglefjer i skak og standse med at slås og konkurrere verden sønder og sammen.

Vi må økonomisere og bremse op overfor vores lavere instinkter. Egoets selvfornyende og overfladiske begær efter materielle ting og ydre bekræftelse.
Gå ind i os selv og finde de ægte værdier, der bygger livet og livet på jorden op. Det kræver modenhed. Saturn er i sidste ende vores ven. Den lærer i os, der skal redde verden.
Resultaterne er nødvendige, hårde at opnå og STRÅLENDE! Det hele værd.

Kærlige hilsner Nina

images[1]