Fra mit værksted:

Mit arbejde som astrolog er mangeartet og mangefarvet. Det er altid spændende og berigende. Mine klienter kommer fra alle samfundslag – høj, lav og midt i mellem.

 

Der er smerte, tvivl og angst, og der er lys, glæde og kvaliteter i alle lag.

Liv opleves først og fremmest indefra, fra et punkt i bevidstheden. Mørket kan være endog meget dybt i en familie fra overklassen, hvor formuen holder alle som gidsler, eller i en familie af akademikere, hvor præstationen sættes før omsorgen. Alle undersøgelser viser, at hvis mennesker er et stykke over fattigdomsgrænsen, er det de bløde værdier, der afgør, om man er lykkelig. Gode relationer og et tilfredsstillende virke. Det kan jeg bekræfte fra mit værksted som astrolog.

 

Jeg har samlet et udpluk af case-historier, som du kan læse her:

For nogle klienter udfolder horoskoplægningen sig som en glædesfyldt bekræftelse på, at de livsvalg, de har foretaget, og at den vurdering, de har af sig selv, er korrekt. Bekræftelsen udløser mere energi til at realisere deres potentiale, samtidig med at den udvider deres bevidsthed om livet mere generelt.
For andre virker horoskoplægningen som et gigantisk vækkeur – startskuddet til en omfattende selvudviklingsproces, der forvandler deres syn på sig selv og dermed deres liv.

 

En vågnende løve:

Dette skete for en af mine klienter, en 60-årig kvinde, som vi kan kalde Kirsten. Da Kirsten kom til mig første gang, fortalte hun om et liv i håbløs fortvivlelse. Det startede med en voldelig far, der aldrig forsømte en lejlighed til at slå og nedgøre sine børn, og som effektivt forhindrede Kirsten i at turde gøre brug af sine evner senere i livet. Hun fik ingen uddannelse, men giftede sig tidligt med en voldelig mand og fik to børn. Han døde, og hun giftede sig med endnu en voldelig mand og fik to børn mere. Da børnene var små forsøgte hun at begå selvmord 4 gange med piller. Ved den ældste datters mellemkomst holdt hun op med selvmordsforsøgene, men fortsatte med antidepressiv medicin og blev i det voldelige ægteskab. Da denne datter var 3o år gammel, kom hun ud for en bilulykke med sine tre små børn i bilen. Hun fik knust over tyve knogler i kroppen, men overlevede mirakuløst, og det samme gjorde børnene. Mens bilulykken fandt sted, havde datteren en spirituel ud-af-kroppen oplevelse, som bl.a. gav hende kraft til at overbevise moderen om, at hun kunne forandre sit liv, hvis hun ville.
Kirsten opsøgte mig. Jeg fortalte hende om det smukke potentiale, jeg kunne se i hendes horoskop, der var domineret af Løvens tegn. Om hendes varme og gavmildhed, hendes talent for børn og leg og om hendes behov for at udleve sin dybe religiøse følelse, der lyste til mig fra hendes horoskop.
Tårerne begyndte at pible frem, og hun hviskede stille: Jeg vil så gerne i kirke om søndagen, men han vil ikke give mig lov. Hvem han, spurgte jeg så med et lille smil: Gud? Nej, ham derhjemme, svarede Kirsten. Er han da større end Gud?, spurgte jeg og så hende direkte ind i øjnene med al den varme, jeg kunne mønstre. Nej, det er han er jo ikke, svarede hun med en ny styrke. Nej, det er han jo IKKE.
Dette blev et vendepunkt i samtalen. Fra da af kunne jeg se de stolte Løve-kvaliteter flamme og gnistre i Kirstens øjne, og hun begyndte at svare og tale med oprigtig interesse. Jeg anbefalede hende at søge ud af det voldelige ægteskab og begynde at dyrke nye venskaber, hvor hun kunne bruge sin gavmilde og legende natur. Måske rejse og tage kurser i emner, der interesserede hende.

Tre måneder senere blev jeg ringet op af datteren. Jeg var meget spændt på at høre nyt. Hun fortalte glædesstrålende, at hendes mor havde rejst sig som den Løve, hun er, og var gået lige hjem og havde fortalt sin mand, at hun ville skilles. Hun var gået til advokat, havde købt sig en dejlig lejlighed og bestilt en rejse til Capri.
Et halvt år senere mødtes jeg igen med Kirsten. Hun gav mig et varmt knus og fortalte, at hver gang, hun var faldet ned i et hul af tvivl og angst, havde hun lyttet til lydfilen med vores samtale og fået nye kræfter.  Kirsten er stadig i en god udvikling og har fået veninder for første gang i sit liv, som hun rejser og morer sig med. Der er ind i mellem mørke stunder, som der er for de fleste af os, men hun føler, at hun endelig er gået i gang med at leve – med 60 års forsinkelse.

 

Et liv med hiv:

Vækkeuret ringede også for en af mine mandlige klienter, som vi kan kalde Mads. Mads kom til mig, fordi han havde AIDS i udbrud og led af en langvarig depression, som samtaler med en psykolog ikke havde kunnet flytte på. Han var leder af en større international virksomhed, men havde været på sygeorlov i en længere periode. Der var også problemer med hans fraskilte kone og tre børn. Mads kunne overhovedet ikke se vejen frem.
Mads´ horoskop var domineret af Skyttens tegn og viste en åben og eksistentielt søgende sjæl med høj begavelse. Jeg gjorde opmærksom på, at han måske kunne bruge sin gode forstand til at søge den viden om eksistens og spiritualitet, der findes i menneskehedens righoldige litteratur . Lige fra de østlige filosofier, f.eks. den tibetanske buddhisme over kristendommen til Rudolf Steiner og Martinus.

Jeg fortalte ham, at det er videnskabeligt dokumenteret, at meditation, visualisering og dybdeafspænding påvirker bl.a. immunsystemet på en gennemgribende gavnlig måde. (Læs f.eks. Kærlighedens helbredende kraft af hjertekirurgen Dean Ornish.) Udover, som jeg selv har oplevet, at være en vej til indre fred og vejledning. Jeg anbefalede ham at begynde at studere energiens bevægelser i hans eget liv: At undersøge hvilke mennesker, aktiviteter og situationer, der tilførte ham energi, og hvilke der tappede ham for energi. Og at begynde at meditere, således at hans sind og krop fik dyb helende ro mindst én gang om dagen.
Mads livede lidt op og fortalte, at han faktisk havde lært at meditere for nogle år siden, men var gået i stå. Vi talte længe derefter om de ting, han gerne ville ændre i sit liv, og han begyndte straks at overveje, hvad der tilførte eller tappede ham for energi.
Da Mads gik, forekom det mig, at der var kommet liv og udstråling. Jeg var igen meget spændt på at høre nyt. Allerede dagen efter sendte han mig en mail, hvor han fortalte, at han var gået lige hjem og havde indrettet et meditationssted. Han havde straks taget det i anvendelse og følte nu livsmod for første gang i flere år.
Der gik et halvt år. En dag mødte jeg tilfældigt hans søster, som fortalte mig, at Mads havde tilbragt sommeren med en flere hundrede kilometer lang vandretur i Østrig og var startet på arbejde igen. Han var også flyttet og havde indrettet et nyt dejligt hjem. Sygdommen forekom at være på retur.

 

Perlen:

En anden af mine klienter har lært mig en meget vigtig lektie, som jeg har haft gavn af igen og igen. Her er hendes historie:
Annie er en høj imponerende kvinde i 4o-årsalderen, som kom til mig for at få vejledning vedrørende nogle vigtige livsvalg. Hendes horoskop var meget usædvanligt og viste en opvækst præget af en næsten militaristisk disciplin fra faderens side. En familie, hvor man ikke kunne tale frit om følelser. Jeg spurgte Annie, om det var korrekt, at der i familien var et slags taleforbud. Hun så finurligt på mig og fortalte, at hendes far var en højtstående officer i militæret, som havde haft streng kontrol med alle familiens medlemmer, herunder familiens samtaleemner. Følelser var så absolut bandlyst, hvilket skabte en utålelig stemning i hjemmet og fremmedgjorde familien fra hinanden og deres eget følelsesliv.
Hun fortalte videre, at hun som ung skulle igennem en meget voldsom frigørelsesproces, hvor hun havde måttet gøre fuldstændig op med farens stive disciplin. Opgøret havde resulteret i, at hun som en bevidst reaktion på det meget tyngende taleforbud havde uddannet sig til psykolog. Senere havde hun specialiseret sig i at arbejde med tortur- og incestofre.
”Jeg ved jo bedre end nogen, hvad det vil sige ikke at måtte tale om det, der overgår én. Og der er ingen, der pålægger sig selv så omfattende et taleforbud som incestofre.”
Fra anden side har jeg fået oplyst, at Annie er en af de dygtigste terapeuter på dette felt, og at hun opnår fremragende resultater.

Annies historie affødte en meget vigtig indsigt: At den modstand, man får som barn, kan transformeres til en konstruktiv anvendelse af netop den smerte, som modstanden har udløst. Smertelig erfaring kan anvendes til konstruktiv indsigt – skræddersyet til netop det menneske.

En af mine lærere sagde engang: Smerte i opvæksten er som det sandkorn, der irriterer og provokerer muslingen til at lave en perle. Hvad er din perle?
Man får, hvad man har behov for til at udvikle sig optimalt. Som Martinus siger: Der findes kun behagelige goder eller ubehagelige goder – alt, hvad der sker, er tilrettelagt på bedste måde for at fremme menneskets udvikling.

 

Hestehviskeren og hundehviskeren:

En fantastisk bog til at belyse dette er skrevet af den mand, der har udviklet den moderne form for indfølende behandling af heste, som kaldes hestehvisken. Monty Roberts beskriver i sin selvbiografi ”Manden, der lytter til heste” om sin opvækst hos en ekstremt voldelig far, der slog på alt og alle, herunder de heste, han ejede på sin rideskole. Da sønnen havde set sin far slå en mand ihjel, svor han, at han ville finde en anden vej at omgås mennesker og heste på. Det gjorde han, og hans enorme livsværk har revolutioneret behandlingen af heste over hele verden.

Hundehviskeren Cesar Milan har ikke haft en voldelig opvækst, men en kærlig bedstefar, der lærte ham om dyrenes sprog. Et sprog, vi alle deler: energisproget. Cesar Milan demonstrerer med den ene hund efter den anden , at alt levende reagerer på den energi, vi udsender. Det suser lige ned gennem hundesnoren. Dyr har ikke et tankesind, der begynder at overvejer for eller imod. De reagerer bare, og gennem dem kan vi lære at blive bevidste om vores egen energi.

Se flere bøger  her.